Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Drónok és Alaptörvény-módosítási vita a parlament előtt

Létrehozva:

Parlamenti nagyüzem járvány idején.

Az alaptörvény kilencedik módosítására irányuló kormányzati előterjesztésről tartanak ma általános vitát az Országgyűlésben, írja az MTI. A parlament aktuális ülésének harmadik napja reggel 8 óra 30 perckor kezdődik, majd kilenc előterjesztésről tárgyalnak a képviselők.

Több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett szó lesz a drónok üzemelésével kapcsolatos szigorításokról is (az ellenzék ezt úgy értékeli, ezzel megnehezítik az újságírók tényfeltárását), az utolsó előtti napirendi pontban pedig terítékre kerül a választási törvény módosítása – a kormány az országos lista állításához felemelné a szükséges minimális 26-ről 50-re az egyéni körzetekben induló képviselőjelöltek számát.

Az alaptörvény módosítására irányuló előterjesztésről az ülésnap végén mondhatják el véleményüket a képviselők. Varga Judit igazságügyi miniszter az indítványról korábban azt közölte, az a magyar családok erősebb védelmét, a gyermekek biztonságát hivatott szolgálni. A Ház csütörtökön és pénteken további tizenkilenc előterjesztést tárgyal. Az ülés november 23-án, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el.

Legnépszerűbb cikkeink