Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Coppola átvariálta a 30 éves Keresztapa III. elejét és végét

Létrehozva:

Az újravágott filmet december 5-től lehet látni szűk moziforgalmazásban.

Francis Ford Coppola újravágta A keresztapa III. című filmjét a produkció bemutatásának 30. évfordulójára, írja az MTI. A film új verzióját decemberben moziban is bemutatják, és Blu-ray, valamint digitális kiadásban is megjelenik.

Coppola indoklása szerint A keresztapa III. „új életre kel” az új kiadásban. A Mario Puzo regénye nyomán készült trilógia rendezője a Blu-ray kiadványhoz mellékelte megjegyzéseit és a produkció rövid bemutatását is – írta a The Hollywood Reporter.

A keresztapa-saga (1972–1990) utolsó részében a maffiacsalád főnöke, Michael Corleone (Al Pacino) megpróbálja átvezetni a bűnözőcsaládot a törvényes üzleti világba. A film szereposztásában Al Pacino mellett Diane Keaton, Andy Garcia, Joe Mantegna és Talia Shire is látható, Mary Corleone szerepét pedig a rendező lánya, Sofia Coppola alakítja. A keresztapa III. 1991-ben hét Oscar-jelölést kapott, a legjobb film díjára is jelölte az amerikai filmakadémia.

A rendező megváltoztatta a film kezdetét és végét, és számos jelenetet rendezett át, hogy – mint mondta – azt a filmet nyújtsa, amelyet a közben elhunyt Puzóval eredetileg elképzeltek. A Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone című új kiadás december 4-én kerül szűkkörű moziforgalmazásba, a Blue-ray és digitális kiadás pedig december 8-tól kapható.

„Zenei értelemben a kóda olyan mint egy epilógus. Összegzés ez, aminek a filmet szántuk” – magyarázta Coppola.

 

Legnépszerűbb cikkeink