Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Több mint ötezren fertőzödtek meg Magyarországon egy nap alatt

Létrehozva:

A beazonosított fertőzöttek száma ezzel átlépte a 150 ezret.

5203 újabb magyar állampolgár fertőződött meg koronavírussal, 91 ember pedig meghalt a betegségben, tájékoztat a koronavirus.gov.hu.

A halottak ismét többségében idős, krónikus betegek voltak, az elhunytak száma összesen 3281 főre nőtt. A fertőzésből kigyógyultak száma jelenleg 34 185, az aktív fertőzötteké pedig 115 193 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. A kórházban ápoltak száma 7477, közülük 576 ember lélegeztetőgépen van.

A mai naptól kezdve nemcsak az utcákon, de 93 kórházban is be fog segíteni a katonaság: az olyan munkákat kezdik el átvállalni az egészségügyi személyzetektől, amelyekhez nem szükséges egészségügyi szakképesítés. Ezen felül őrző-védő feladatokat is ellátnak.

A hatóságok az érvényben lévő kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 3746 esetben intézkedtek. A rendőrség emlékeztet, hogy az este nyolc és reggel öt közötti munkavégzéshez külön igazolás szükséges, amihez mintát is biztosítottak.

Számos oktatási intézményben rendkívüli szünetet rendelt el az Operatív Törzs: jelenleg 275 óvodában  (9%) és 41 általános iskolában (1,6%) él ilyen intézkedés, emellett 276 általános iskolai osztályban (11 %) és 20 általános iskolában (0,8%) digitális tanrendben folyik a munka.

Szijjártó Péter külügyminiszter a napokban jelentette be otthoni karanténban tartózkodva, hogy a jövő héten megérkezhet az országba az orosz vakcina bevizsgálásra szánt mintája.

Legnépszerűbb cikkeink