Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Megteltek a kórházak Szerbiában

Létrehozva:

Szerbiában kedd este lépnek életbe az újabb korlátozások.

Aleksandar Vucic szerint a hétfői nap volt az eddigi legnehezebb a koronavírus-járvány kitörése óta, és Szerbiában teljesen megteltek a kórházak – írja a Szabad Magyar Szó.

A szerb államfő a Happy TV műsorában azt mondta, jelenleg 4 800 koronavírusos beteget kezelnek kórházban, az egészségügyi intézmények megteltek, noha már két fürdőt ideiglenes Covid-kórházzá alakítottak. Néhány napja már a belgrádi Stark Aréna átmeneti kórháza is megtelt. 

Vucic elnöke kiemelte, nagy jelentősége lesz a két újonnan épülő Covid-kórháznak, amelyet Batajnicán, illetve Krusevacon építenek, mert ezekben még 1000-1500 beteget el tudnak helyezni, de ezek csak decemberre készülhetnek el.

Ha ilyen ütemben növekszik a fertőzöttek száma, akkor nem tudjuk elhelyezni a betegeket – figyelmeztetett az államfő, aki ismét a hatályos járványügyi rendelkezések betartására kérte a szerbiai polgárokat. Szerbiában kedd este lépnek életbe az újabb korlátozások. Este 9 és hajnali 5 óra között minden bezár, csak a patikák, benzinkutak maradhatnak nyitva. Az éttermek 21 óra után a továbbiakban is házhoz vihetik a  megrendelt ételt.

Legnépszerűbb cikkeink