Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Felgyújtotta albérlőjét, négy évre ítélték

Létrehozva:

Az elkövető büntetett előéletű volt. 

Nem jogerősen négy év börtönre ítéltek kedden egy férfit, aki benzinnel lelocsolta és meggyújtotta albérlőjét – tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-t.

A rokkantnyugdíjas, alkalmi munkákból élő, italozó életmódot folytató vádlott a biatorbágyi telkén lévő egyik házban lakott. A másik épületbe pedig a sértett költözött be, aki ezért heti tízezer forintot fizetett. A sértett szintén alkalmi munkákból élt és alkoholizált, így amikor nem tudott fizetni, a vádlott ház körüli munkákat végeztetett vele. 

A vádlott egy alkalommal szekercével mellkason ütötte albérlőjét, aki hallván, hogy a másik pénzt kér, azt mondta, hogy neki „kell a vodkára”. A sértett akkor is nyolc napon túl gyógyuló mellkasi sérülést szenvedett.

Tavaly áprilisban pedig úgy feldühödött a vádlott, hogy az ágyon fekvő albérlő ruhájára benzint locsolt, és meggyújtotta. A sértettnek sikerült eloltania a tüzet, de nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

A vádlott büntetett előéletű, a korábban ittas vezetés miatt kapott fogházbüntetéséből idén januárban szabadult.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a törvényszék végül testi sértés, illetve testi sértés kísérletében mondott ki bűnösnek és négy év börtönre ítélte.

Az elsőfokú döntés ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink