Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán megvétózza az EU költségvetési tervét

Létrehozva:

Körlevelet küldött a miniszterelnök a vétóról.

Levélben tájékoztatta Orbán Viktor Angela Merkelt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét, hogy a magyar kormány megvétózza az EU hétéves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatos jogalkotást – írja az MTI.

A „semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről” elvvel összhangban Magyarország kormánya az MFF/NGEU jogalkotási csomag valamennyi eleme ellenében fog szavazni, beleértve azok megvétózását, melyek egyhangúságot igényelnek, így az MFF-rendeletet és a saját forrásokról szóló határozatot is – írja levelében Orbán.

Az Index úgy értesült, hogy egy vezető uniós illetékes szerint ha Magyarország megvétózza a 2021-27-es uniós költségvetést, abból válság lesz. Kovács Zoltán államtitkár erre úgy reagált a portálnak: „Mi nem változtattunk az álláspontunkon, az elveinken, nem is tudtunk volna az Országgyűlés mandátuma alapján. A felelősség azokat terheli, akik az egyértelmű és ismert magyar álláspont ellenére új helyzetet teremtettek.”

Varga Judit is reagált a vétóra.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Legnépszerűbb cikkeink