Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Orbán: 13 ezer 49 szabad kórházi ágy várja még a covidos betegeket

Létrehozva:

Kora reggel jelentkezett be hétfőn a miniszterelnök a Facebookon az operatív törzs reggeli ülése után. A kórházak Orbán Viktor szerint még kétszer annyi beteget tudnak ellátni lélegeztetőgépen, mint amennyi most intenzív ágyon van.

„A nyomás nagy, de egyelőre minden fronton állják a sarat az orvosok és az ápolónők, a kórházi szakszemélyzet és az iskolák is” – kezdte facebookos videóját a miniszterelnök. – „Azt tudom mondani, hogy szabad ágy jelen pillanatban, amely covidos betegek ellátására alkalmas, 13 049, amely üresen áll és várja a betegeket, és intenzív ágyból is van 1634. Hogy ennek nagyságrendjét megértsük, most van lélegeztető gépen, intenzív ágyon 582 és ennek a háromszorosa a rendelkezésünkre áll” – mondta Orbán Viktor.

Hétfő reggelre kiderült, egy nap alatt hat és fél ezer új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, amennyit még soha. Vasárnap óta még 223 ember került kórházba.

„A helyzet nehéz, de le a kalappal az ápolónők, az orvosok, az egészségügyi személyzet és az iskolában dolgozók előtt, mert állják a sarat” – ismételte meg a videója végén Orbán Viktor.

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Legnépszerűbb cikkeink