Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nikolics: Óriási erő van a csapatban, a világbajnokságot kell megcélozniuk

Létrehozva:

Kalmár Zsolt a Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 15-én Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

1–1-es döntetlennel zárult vasárnap este a Magyarország–Szerbia meccs a Nemzetek Ligáján. A magyar egyenlítő gól szerzőjének van némi hiányérzete, amiért elmaradt a győzelem, de Nikolics Nemanja szerint meg kell célozni a kijutást a 2022-es katari világbajnokságra.

Vasárnap este a szerbek szerezték meg a vezetést a Puskás Arénában, Kalmár Zsolt pedig egy szép akció végén egyenlített. A mérkőzés után nyilatkoztak a játékosok az M4Sportnak, illetve az Indexnek.

A Kalmárnak a gólpasszt adó Nikolics Nemanja azt mondta, Kalmár jól beindult, a mozgása parádés volt, jó akcióból gólt tudtak szerezni. „Az első félidőben több gólt is rúghattunk volna. Sajnálom, hogy ma nem nyertünk, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Óriási megtiszteltetés, hogy ma kapitány lehettem, próbáltam önmagamat adni, nem túlpörögni. Megkaptam a lehetőséget, megmutathattam, hogy mire vagyok képes. A török meccs után őszintén szólva gondoltam, hogy megnyerhetjük a csoportot.” Szólt arról is, hogy az Eb-n megérdemelten vannak kint, addig még hét-nyolc hónap hátra van és „meg kell céloznunk a világbajnokságot, szerintem ez benne van a csapatban, óriási erő van ebben a társaságban, képesek vagyunk erre a bravúrra”.

Kalmár Zsolt szerint Nikó nagyszerűen észrevette a lehetőséget és elé adta a labdát. Jól játszottak szerinte, de „gólokkal kellett volna győznünk. Azért van egy kis hiányérzetem, mert gólokkal kellett volna nyernünk, hiszen nagyon sok lehetőségünk volt. Nem volt könnyű nekem ez az utolsó év, volt ez a térdsérülésem, majd a visszatérésem után három héttel eltört a bokám. Kemény időszak volt a számomra, de nagyon sokan mellettem álltak, sokat segítettek. Rengeteg munkát beletettem, hogy ismét itt legyek a válogatottban és Marco Rossi bízzon bennem, a teljesítményemmel ezt a bizalmat szeretném meghálálni”, tett hozzá.

Elismerően beszélt a magyar csapatról Alekszandar Jankovics, Tumbakovics kapitány helyettese a szerb válogatott élén. „Elég nehéz mérkőzést játszottunk egy kemény ellenféllel szemben, de önmagunkkal is megküzdöttünk a pótselejtezős vereség után. Próbatétel volt ez nekünk a skót meccs után. Kifejezetten megterhelő volt pszichésen is. Sokat futottunk, sokat hibáztunk, de sokat kezdeményeztünk. A körülményekhez képest elégedett vagyok az eredménnyel, bár jobb lett volna győzni. Igen, a mi kezünkben van a magyarok sorsa, tudom, de mi még mindig nyalogatjuk a sebeinket a skótok elleni vereség után. Három napunk lesz a felkészülésre a szerdai, oroszok elleni meccsre, optimálisan felkészülünk. Pár éve ifjúsági világbajnokok voltunk, ezt a generációt vissza kell hozni oda, ahová való.”

Legnépszerűbb cikkeink