Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Leállt a tömegközlekedés Szlovéniában

Létrehozva:

Nappal is lakhelyelhagyási tilalom van, minden iskola távoktatásra állt át. Több százan fekszenek az intenzív osztályon.

Hétfőtől két hétre leállt a közösségi közlekedés, valamint bezárt minden üzlet az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták kivételével Szlovéniában – írja az MTI.

Az országban minden összejövetel tilos. Éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, és továbbra is kötelező a szájmaszk viselése mindenütt. Még két hétig zárva maradnak az óvodák és az oktatási intézmények, a tanítás távoktatás formájában folyik.

A hétfői adatok szerint az elmúlt 24 órában harmincnégy beteg halt meg, a diagnosztizált betegek közül 1264-en vannak kórházban, közülük 207-et ápolnak intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt napon 33 ember halt bele a betegségbe, kórházban 1816 beteget ápolnak, közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen.

Bár mindkét országban csökkent az új igazolt fertőzöttek napi száma, kevesebb tesztet is végeztek a hétvégén, mint a munkanapokon. Tovább nőtt azonban a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában is.

Legnépszerűbb cikkeink