Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Koronavírus miatt elmaradhat a Svájc-Ukrajna találkozó

Létrehozva:

Kérdésessé vált a keddi Svájc-Ukrajna labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzés sorsa, miután a vendégek három játékosa koronavírusos.

Az ukrán szövetség hétfői tájékoztatása szerint Eduard Szobol, Jevhen Makarenko és Dmitro Riznik vasárnapi tesztjének eredménye elsőre nem volt egyértelmű, majd a szakemberek később megállapították, hogy egyaránt megtalálható bennük a Covid-19 vírus. A futballistákat luzerni szállodai szobájukban elkülönítették a csapat többi tagjától. Az ukrán keret tagja két FTC-játékos, Olekszandr Zubkov és Ihor Haratin.

A szövetség hozzátette, hogy jelenleg a svájci hatóságok állásfoglalását várják, az alapján dől el, hogy lejátszhatják-e a találkozót.

Az ukrán nemzeti együttes szombaton Németországban szerepelt, majd a 3-1-es vereséggel zárult találkozó másnapján utazott át Svájcba, ahol az utolsó csoportmeccsét játszaná az NL mostani kiírásában. A Svájc-Ukrajna találkozó tétje az, hogy a két gárda közül melyik végez az utolsó helyen és esik ki az A divízióból. Jelenleg az ukránok a harmadikak, három ponttal megelőzve a sereghajtó svájci gárdát. A két csapat ukrajnai találkozóján 2-1-es hazai siker született.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink