Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A ferencvárosi polgármester felhúzta magát a BKIK újabb ötletén

Létrehozva:

Forrás: Baranyi Krisztina / Facebook

A kamara 50 milliárdos budapesti válságalapot hozna létre, amelynek nagy részét a főváros és a kerületek adnák össze.

Újabb ötletet dobott be a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, írja a Facebookon Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester. A BKIK korábban azzal állt elő, hogy az önkormányzatoknak el kellene állniuk a helyi iparűzési adó beszedésétől, mire lényegében egyöntetűen úgy reagáltak a településvezetők, hogy ezzel másnap lehetetlenülne el az önkormányzatok élete.

Most Baranyi egy olyan tervezetet fotózott be, amelyben egy 50 milliárd forintos Budapesti Válságkezelési Alap létrehozását javasolja a BKIK. Ennek 45 százlaékát adná a főváros, 45 százalékát a 23 kerület, „lakosságarányosan az elmaradt támogatásaiknak pótlására”. A kormány adna 5 milliárdot, a BKIK pedig 75 millió forintot.

Basranyi kommentje: „A kamarai tagsági díj csökkentéséről vagy eltörléséről persze most sem esik egy árva szó sem. Nem elég az éves költségvetésünk negyedét kitevő iparűzési adó felfüggesztésének ötlete, az ingyenes parkolásból adódó veszteségünk és a többi bevételkiesés, a sok feladat, amit a kormány helyett látunk el a veszélyhelyzetben… Mintha szándékosan akarnának csődbe vinni minket.”

Legnépszerűbb cikkeink