Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Vízilabda BL – Két olasz csapattal lett teljes a főtábla mezőnye

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Niklas Heck/Pixabay

Az olasz CC Ortigia, valamint az AN Brescia végzett első helyen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája két selejtezőtornáján, és ezzel a főtáblára jutott.

Az európai szövetség (LEN) tájékoztatása alapján a budapesti csoport döntőjében a Brescia 13-9-re múlta felül a szerb Radnicki Kragujevacot, míg a siracusai fináléban az Ortigia 9-8-ra bizonyult jobbnak a horvát Mladost Zagrebnél.

A selejtezőben érdekelt magyar klubok közül Budapesten az OSC, Siracusában a Szolnoki Dózsa végzett harmadikként, és folytathatja szereplését az Eurokupában.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó csoportküzdelmeket három részletben, két helyszínen bonyolítják le.

Az együttesek úgynevezett buborékban játszanak majd, az A csoport Rómában, míg a B csoport Budapesten. A csoportmérkőzések első szakaszát december közepén rendezik. A második kört, azaz a 4-7. fordulót március 1. és 5. között, míg a harmadikat (8-10. forduló) április 19. és 23. között tartják meg.

    Férfi vízilabda BL, főtábla:

    A csoport:

    ———-

Olimpiakosz (görög), Pro Recco (olasz), Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), CN Marseille (francia), CC Ortigia (olasz)

    B csoport:

    ———-

FTC TELEKOM, CNA Barceloneta (spanyol), Waspo Hannover (német), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Dinamo Tbiliszi (georgiai), AN Brescia (olasz)

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink