Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Trump- és Biden-párti tüntetők verekedtek Washingtonban

Létrehozva:

20 embert előállítottak a rendőrök. Trump nem adja fel, hogy elcsalták a választást, miközben a szakértők szerint ennél még nem volt biztonságosabb választás az USA-ban.

Tüntetők csaptak össze Washingtonban, a Trump-hívők a volt elnök nem megalapozott csalási vádjait visszhangozzák, és összeesküvés-elméleteket gyártanak, írja a Guardian. Donald Trump nem áll le azzal, hogy szítsa az indulatokat, bátorítja híveit, akik transzparensekkel tüntettek mellette. Órákkal később Washingtonban ellentüntetőkkel csaptak össze, a rendőrség legalább 20 embert vett őrizetbe. A tüntetőknél fegyverek is voltak. Két rendőr könnyebben megsebesült.

Trump annak ellenére nem látta még be vereségét, hogy Biden országszerte 5 millióval több szavazatot kapott. Georgia és Arizona államban még folyik a szavazatok kézi újraszámlálása.  Trump az átmenetben sem hajlandó egyelőre együttműködni Bidennel.

Pénteken a szövetségi és állami szakértők kinyilvánították, a mostani választás volt az USA történetének legbiztonságosabb választása.  

Legnépszerűbb cikkeink