Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Stroll indulhat az élről a Török Nagydíjon

Létrehozva:

Forrás: Jure Makovec / Shutterstock

Élete első pole pozícióját szerezte meg a fiatal pilóta. Hamilton csak a hatodik helyről indulhat.

Lance Stroll szerezte meg az első rejthelyet a Török Nagydíj időmérőjén. A pályafutása első rajtelsőségét jegyző kanadai mögött a Red Bull-os Max Verstappen következett, míg harmadikként Sergio Pérez végzett a másik Racing Pointtal. Lewis Hamilton a hatodik, Valtteri Bottas a kilencedik rajthelyet szerezte meg. Az edzést többször is félbe kellett szakítani piros zászlóval – írja a Nemzeti Sport.

A pálya új aszfaltréteget kapott, ráadásul szombaton megérkezett az eső, ami még inkább megnehezítette a mezőny dolgát. Charles Leclerc és Antonio Giovinazzi is nagyon közel került a falhoz, de az autóik végül megúszták a manővert. A kvalifikáció legnagyobb kérdése az volt, hogy az idén még veretlen Mercedes tovább tudja-e írni a pole pozíciós sorozatát, vagy valaki más szerzi meg a rajtelsőséget Isztambulban.

Az első szakaszt szűk hét perccel a vége előtt piros zászlóval megszakították. A kvalifikáció több mint negyven percen keresztül állt, azonban épphogy újraindult, máris lendült megint a piros zászló, miután Grosejan autója a kavicságyban kötött ki. Később Nicholas Latifi is hasonló sorsra jutott.

Végül a két  Racing Point és a két Red Bull végzett az élen Stroll, Verstappen, Pérez, Albon sorrendben. A futam vasárnap 11 óra 10 perckor kezdődik, Hamilton akár be is biztosíthatja hetedik vb-címét.

Legnépszerűbb cikkeink