Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Elfogták a calabriai maffia egyik vezetőjét Olaszországban

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Forrás: Shutterstock

A férfi egy vidéki farmon rejtőzködött.

Elfogták Olaszországban a calabriai ‘ndrangheta maffia egyik magas rangú vezetőjét, Domenico Belloccót – közölték pénteken a helyi hatóságok.

Az olasz pénzügyőrség tájékoztatása szerint a férfi egy vidéki farmon rejtőzködött, 50 kilométerre délnyugatra Catanzaro várostól. Őrizetbe vételekor hamis személyi igazolványt találtak nála.

Belloccót bűnszövetkezethez való tartozásért és kábítószer-kereskedelemért körözték már egy éve.

Családja Rosarno calabriai településről származik, amely illegális bevándorlóknak és menekülteknek ad otthont, egyben a ‘ndrangheta fellegvára.

A ‘ndrangheta a maffia szó régi, calabriai megfelelője. Az elmúlt évtizedekben a szervezet az északi régiókra is kiterjesztette befolyását, Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezetévé nőtte ki magát, megelőzve vetélytársait – a nápolyi camorrát, a szicíliai Cosa Nostrát és a Sacra Corona Unitát (SCU) – az olasz hatóságok fellépése, gyakori maffiaellenes akciói ellenére.

Tevékenysége kiterjed más európai országokra is, és komoly pozíciót szerzett Észak-Amerikában és Ausztráliában. Európában vezető kokaincsempésznek számít.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink