Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Az iskolák bezárása tovább csökkentheti az egészségügyi ellátószemélyzetet

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Fotó: Pozsonyi Roland

Dr. Kunetz Zsombor az iskolák bezárásának következményeire figyelmeztet.

 

Amikor a PDSZ és más szervezetek az iskolák bezárását követelik, akkor azt tudnunk kell, hogy magát ez egészségügyi ellátást fogják ezzel még tovább szűkíteni – írta Dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő a Facebook-oldalán.

Az egészségügyi szakértő szerint az iskolák bezárásával drasztikusan csökkenni fog az egészségügyi ellátószemélyzet.

“Orvos házaspár ismerőseim (mindkettő intenzív terápiás szakorvos), két alsóskorú gyereket nevelnek, és már a járvány előtt is kő-papír-olló alapon döntötték el, hogy ki maradjon otthon, ha az egyik gyerek megbetegszik. Szerintetek mi fog történni az iskolabezárással? És ki fogja azt az intenzív terápiás szakorvosi munkát elvégezni, amit most ők? Végiggondolta azt, az aki az iskolák bezárását követeli, hogy mi lesz azokkal a betegekkel, akik azért halnak meg mert már most sincs elég orvos, ápoló “- írta.

Kunetz úgy látja, valamilyen kompromisszumos megoldásra lenne szükség az általános iskolákat illetően.

“El lehet gondolkodni, hogy a 6-7-8. osztályos gyerekek átálljanak online oktatásra, de ez az alsóban tragédiához vezet”- írta.

“Szóval kedves PDSZ, tessék azon dolgozni, hogy az iskolában mindenki viseljen maszkot az órákon is, és a tanáriban is. A megoldás ez lesz, nem az otthoni munka!” – írta.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Legnépszerűbb cikkeink