Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Mostantól lesz a Momentumnak szeme, füle és szája is a parlamentben

Létrehozva:

Az ellenzéki párt szövetséget köt Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselőkkel.

A párt és a három független képviselő a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón jelentették be együttműködésüket.

Fekete-Győr András a Momentum elnöke ezzel indokolta  a szövetségkötést: „Szél Bernadett a fenntarthatóságot képviseli, akivel egy élhető, zöld Magyarországért fogunk dolgozni. Hadházy Ákos felesküdött arra, hogy a korrupciót Magyarországról ki fogja irtani, melyben a mi közösségünk lesz a legnagyobb szövetségese, mert a mi célunk is egy átlátható, tisztán kormányzott ország megteremtése. Szabó Szabolcs pedig, hozzánk hasonlóan egy 21. századi, modern, igazságos oktatásért dolgozik. Nagyon örülök annak, hogy a mai napon a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség és a Momentum szövetségét jelenthetem be”.

Hadházy Ákos szerint az ellenzéki pártok közül a Momentum érti meg őket a legjobban. A független képviselő Facebook posztjában ezt írta: „Sokszor halljuk azt a butaságot, hogy magányos harcosok vagyunk. Pedig valójában rengeteg szövetségesünk van – az emberek és az ellenzéki aktivisták közt. Mégis, különösen fontos a ma bejelentett együttműködés a Momentum Mozgalommal (akikkel eddig is sokat dolgoztunk együtt). Ők értik meg legjobban, hogy nem elég beszélni a korrupció megfékezéséről, hanem tenni is kell: például olyan jelölteket kell állítani a választásra, akikről a választók is elhiszik, hogy tiszta kezűek, így méltók az ő képviseletükre!”

Szél Bernadett azt mondta, ideje volt a szövetségkötésnek, mert eddig is sokszor álltak már egymás mellett a független képviselőkkel és a Momentummal a Fidesz ellen. De így, erős együttműködésben lehet sikeresen felvenni a harcot. Ezek az együttműködések értékalapon tudnak jól működni: ezek az értékek többek között a fenntarthatóbb világ megvalósítása, a demokrácia védelme, a korrupció és propaganda elleni harc, a magyar dolgozók bérszínvonalának és munkakörülményeinek javítása – mondta el Szél Bernadett.

Szabó Szabolcs elmondta, a céljuk az, hogy egy normális, élhető Magyarországot teremtsenek, és mostantól szövetségben küzdenek azért, hogy 2022-ben le tudják váltani az Orbán-kormányt.

Abban is mindannyian egyetértenek, hogy a legfontosabb feladatuk Orbán Viktor leváltása 2022-ben.

 

Legnépszerűbb cikkeink