Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Már 16,9 millió aktív fertőzött van világszerte

Létrehozva:

Az eddig talált 52 millió fertőzött közül közel 34 millióan már meggyógyultak.

Minden eddiginél több, 674 ezer fertőzöttet regisztráltak egyetlen nap alatt világszerte – igaz, a gyógyultak száma is hasonló ütemben növekszik, 636 ezer embert nyilvánítottak gyógyulttá az elmúlt napon.

A Covid-19 az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol jelenleg közel 6,2 millió aktív fertőzött van, és eddig már 241 ezren haltak bele a betegségbe. Indiában visszaszorulóban van a járvány: a 8,6 millió fertőzött közül több mint 8 millióan már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 489 ezer. Brazíliát szintén kevésbé sújtja a második hullám, az aktív fertőzöttek száma 361 ezerre csökkent.

Nyugat-Európában viszont gyorsuló ütemben terjed a fertőzés. Franciaországban az eddig regisztrált fertőzöttek száma megközelítette a kétmilliót, Spanyolországban pedig az áldozatok száma átlépte a 40 ezret. Olaszországban az aktív fertőzöttek száma 613 ezer – tavasszal ennek töredéke volt. Belgiumban szintén súlyos a járványhelyzet, a 11 milliós országban már 470 ezer aktív fertőzöttet tartanak számon.

Oroszországban 430 ezer aktív fertőzött van, csak az utóbbi öt napban több mint százezer új fertőzöttet találtak.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink