Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Luxuslakások eladásával is jól keresett Tiborcz István

Létrehozva:

Fotó: RTL Klub

A miniszterelnök veje nem csak a BDPST Zrt. nevű ingatlanos céggel zárt jó évet 2019-ben.

Az Mfor.hu cikke szerint Tiborcz Istvánnak van még egy dinamikusan gyarapodó ingatlanos vállalkozása, amiből komoly nyereséget tudott kivenni tavaly.

A Bellavista Apartments Kft. mindössze három éve működik, de máris 170 milliós tiszta nyereséget termelt egy év alatt.

A Bellavista a már említett BDPST Zrt.-n keresztül volt Tiborcz István tulajdona, tavaly októberben azonban egy másik Tiborcz-céghez, az IBC-Projekt Kft.-hez került. A Bellavistának 2018-ban még 264,8 millió forint volt az éves forgalma, 2019-ben viszont már majdnem négyszeres bevételt, 1,1 milliárd forintot sikerült produkálni az ingatlan-bérbeadásból és értékesítésből.

Az Átlátszó 2018-ban írta meg, hogy a cég összesen 1118 négyzetméternyi belvárosi lakást gyűjtött be – 12 darabot a belvárosi Dorottya utca 9. szám alatti társasházban, és egyet a Hajós utcában. Ehhez a napokban ismét állami résztulajdonba került Gránit Bank nyújtott 670 millió forint hitelt. A lakások közül a legnagyobb 147, a legkisebb 37 négyzetméteres volt. Orbán Viktor veje egy pakkban vette meg az egész ingatlanegyüttest egy magyar-olasz-luxemburgi csoporttól.

Mindez eltörpül a miniszterelnöki vő fő cégének, a BDPST Zrt.-nek a bevételei mellett. A 4,8 milliárd forint adózott eredmény után a május 8-i közgyűlésen úgy döntöttek, hogy 2,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tulajdonosnak – derül ki a cég beszámolójából. Ezzel Orbán Ráhel férje biztosan előrébb léphet a 100 leggazdagabb magyar listáján. A 4,8 milliárd forintos profit rekordnak számít: 2017-ben 4 milliárd forint, 2018-ban pedig csupán 1 milliárd forint jött össze, és osztalékot nem is vettek ki a cégből.

Legnépszerűbb cikkeink