Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Jóval több mint fél évszázada fut a legrégebbi tévésorozat

Létrehozva:

A rekorder brit széria mára intézmény lett. 

Frissítették az immár 60 éves Coronation Street brit filmsorozat világrekordját – írja a BBC.com.

A szappanopera, mely 2010-ben lett világ a legrégebb óta futó sorozata, december 9-én hivatalosan 60 éves lesz. Szereplőgárdájának egyik tagja, William Roache szintén rekorder: ő leghosszabb életű sorozathős, már az első epizódban is játszott. Mint mondta, a sorozat “egy életre elég csodálatos emléket” adott neki.

A rekordot hitelesítő hivatalos okiratot a sorozat nevében Sally Dynevor és Joe Duttine színészek vették át. Roache saját elismerését egy forgatási szünetben kapta meg.

A szigetországban csak Corrie néven említik a sorozatot, amely a legrégibb brit “szappanopera”. Indulásakor a Daily Mirror egyik kritikusa legfeljebb három hetet adott neki. Ennek ellenére februárban már a tízezredik részt mutatták be, az egyórás epizódban visszatekintettek a sorozat eseményekben gazdag múltjára.

A véget nem érő sorozat, amelynek minden epizódját milliók követik figyelemmel, egy kitalált észak-angliai helyszínen élő emberek mindennapi örömeit és kudarcait jeleníti meg. A brit tévénézők 1960. december 9-én hallhatták először az akkor még fekete-fehérben jelentkező sorozat zenei szignálját és ismerhették meg a Coronation Street téglaházait a fiktív Weatherfield negyedben, amelyet viszont a forgatókönyvírók Manchester egyik ténylegesen létező, Salford nevű munkásnegyedébe helyeztek.

A brit tömegkultúra meghatározó produktumában sok híresség is megjelent, mások mellett Károly herceg brit trónörökös is.

A Coronations Street és Roache azt követően kapták meg a rekorder titulust, hogy az addigi csúcstartó, az 1956-ban indult amerikai sorozat, az As The World Turns véget ért 2010-ben.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink