Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nemzeti együttműködés: külön emlékezett a háborúk hőseire Trump és Biden

Létrehozva:

Az elnöknek a veteránokról is saját maga nagyszerűsége jutott eszébe – ki is twittelte. 

Külön-külön emlékezett a háborúk hőseinek emléknapján Donald Trump amerikai elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden szerdán.

A Veteránok Napja szövetségi emléknap az Egyesült Államokban, és november 11-én tartják. A háborúkban elesett amerikai katonák emléke előtt tisztelegnek ezen a napon.

Donald Trump elnök a szövetségi fővárossal, Washingtonnal szemben, a Potomac virginiai partján fekvő arlingtoni nemzeti sírkertben rendezett emlékünnepségen vett részt.

Az amerikai elnök a november 3-án tartott választások óta először jelent meg nyilvános rendezvényen. A zuhogó esőben – a felesége, Melania Trump és Mike Pence alelnök kíséretében – koszorút helyezett el az ismeretlen katona emlékművénél.

Később a Twitteren azt írta: „fáradhatatlanul harcoltam Amerika veteránjainak megsegítéséért”. Majd hangsúlyozta, hogy „fáradhatatlanul dolgoztam e nagyra becsült emberek egészségének, jólétének és gazdasági felvirágzásának biztosításán”.

Joe Biden Philadelphiában, a koreai háborúban (1950-1953) elesett katonák emlékművénél koszorúzott feleségével, Jill Bidennel. Majd ezt követően Twitter-bejegyzésében szintén a veteránokhoz intézett üzenetet.

„A mi büszke veteránjainkhoz: olyan főparancsnok leszek, aki tiszteli áldozatvállalásukat, megérti szolgálatukat, és soha nem árulja el azt az értékrendet, amelyért oly bátran harcoltak”.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink