Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Az “anya nő, az apa férfi” – írná bele Varga Judit az Alaptörvénybe

Létrehozva:

Varga Judit igazságügyminiszter benyújtotta a kilencedik alkotmánymódosítást, amely többek között azt is tartalmazná, hogy “Az anya nő, az apa férfi”, de meghatározná a közpénz fogalmát és módosítana a különleges jogrend alkotmányos szabályain is.

“A mai napon benyújtásra került a Kormány Alaptörvény módosításra vonatkozó javaslata, amely hazánk, családjaink, gyermekeink biztonságát hivatott szolgálni” – írta ki a Facebookra Varga Judit igazságügyminiszter. Mint írja “A módosítás biztosítja minden gyermek számára Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését”.

“A minden hagyományos értéket, így a két nem (egy nő és egy férfi) teremtettségét is viszonylagossá tevő »modern« gondolatkészlet azonban növekvő aggodalomra ad okot” – fogalmaz a módosítás indoklása.

A módosítás értelmében az Alaptörvény első cikkének első bekezdése helyébe az alábbi szöveg kerülne: “Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.”

A módosítás e mellett módosítaná a különleges jogrend szabályozását is, úgy, hogy összevonná a hadiállapotot, a szükségállapotot és veszélyhelyzetet rendkívüli állapottá. E mellett bekerülne az Alaptörvénybe, hogy a “Közpénz az állam bevétele, kiadása és követelése.”

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.



PH

Legnépszerűbb cikkeink