Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Trumpnak egy kutyája se volt, Biden rögtön kettővel költözhet a Fehér Házba

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Két németjuhásszal, Champpel és Majorrel együtt költözne be a Fehér Házba januári beiktatását követően Joe Biden és családja.

A BuzzFeed hírportál szerint valószínűleg Major lehet a washingtoni elnöki hivatal és rezidencia első olyan kutyája, amelyet menhelyről fogadtak örökbe.

A németjuhásznak nehéz kölyökkora volt. Öt testvérével együtt mérgezés miatt szorult kezelésre, majd egy állatmenhelyre került Biden szülővárosában, a Delaware állambeli Wilmingtonban. Biden és felesége, Jill 2018-ban fogadták örökbe az ebet.

Champ Barack Obama elnökké és Biden alelnökké választását követően került a családhoz 2008-ban. Bidenék nagy kutyabarátok, Champ és Major gyakori szereplői az Instagram-oldaluknak.

A Fehér Házban mindenféle házi kedvenc megfordult az évek során. Benjamin Harrison elnök kecskéjét, His Whiskerst rendszeresen lehetett látni az épület kertjében, amint gyerekeket fuvaroz egy kis szekéren.

A Kennedy család csaknem féltucat kutyával élt együtt. Lyndon Johnson elnök házi kedvence, Yuki volt a washingtoni rezidencia első mentett kutyája. Yuki azonban nem menhelyről érkezett, hanem Johnson lánya talált rá egy texasi benzinkúton.

Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök háziállat nélkül költözött be a Fehér Házba.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink