Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tokiói olimpia – Japán a belépési korlátozások enyhítésével segít az olimpikonoknak

Létrehozva:

A japán házigazdák a koronavírus-járvánnyal összefüggésben hozott belépési korlátozások enyhítésével igyekeznek segíteni a külföldi sportolókat abban, hogy minél teljesebb legyen a felkészülésük az erről az évről 2021 nyarára halasztott tokiói olimpiára és paralimpiára.

A lehetséges könnyítésekről a hét közepén tanácskozik az ötkarikás játékok szervezőiből, továbbá a fővárosi önkormányzat és a japán kormány képviselőiből álló különleges munkacsoport. A testület a Kyodo News értesülése szerint akár már csütörtökön feloldhat több tilalmat, amely a külföldi versenyzőket érinti, és a Japánon belüli versenyekre, edzésekre, utazásokra vonatkozik.

A beutazási korlátozások jelenleg több mint 150 országra terjednek ki, az onnan érkezők elől gyakorlatilag elzárva a Japánba való bejutás lehetőségét. A várt módosítások nyomán a sportolók negatív koronavírusteszt birtokában beléphetnének az országba, és kéthetes karantén-időszak után részt vehetnének versenyeken, edzőtáborokban egyaránt. Az érintettekre vizsgálat várna Japán elhagyása előtt is, és a távozás feltétele újabb negatív teszt lenne.

A pandémia kitörése óta Japán több mint 105 ezer pozitív esetről számolt be, és eddig 1809 halálesetet regisztráltak.

A tokiói olimpiát a tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink