Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Meghaladta a 10 milliót a Covid-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Létrehozva:

Az Egyesült Államok a világon az első olyan ország, ahol több mint tízmillió ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal.

Az elmúlt tíz nap alatt mintegy egymillióval gyarapodott az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Szombaton például több mint 131 ezer új esetet regisztráltak, és az elmúlt héten négy alkalommal is meghaladta a százezret a napi esetszám. Az USA-ban több mint 237 ezren haltak már meg a vírus okozta Covid-19 betegségben és a szövődményeiben.

Erőteljesen terjed a járvány a középnyugati tagállamokban, a déli Texasban szombaton regisztrálták az egymilliomodik új fertőzést. A járvány miatti legtöbb elhalálozás eddig New York államban történt: az összes haláleset 14 százalékát ebben a keleti parti tagállamban rögzítették. A hét végén rekord számú új fertőzöttet jelentettek Új-Mexikóból, Kansasból, Nevadából, s megkettőződött az Oklahomában regisztrált fertőzöttek száma is. Különösen megnőtt az idősotthonokban megbetegedettek aránya.

Szombaton Wilmingtonban elmondott beszédében Joe Biden megválasztott elnök ígéretet tett arra, hogy elsődleges feladatának tekinti a járvány kezelését. Az erre a célra létrehozott járványellenes munkacsoport várhatóan 12 tagú lesz. Egyes elemzések feltételezik, hogy Bill Gates, a Microsoft volt társalapítója is szerepet kap benne. Gates a hétvégén a Fox televízióban azt mondta, kész a feladatra, és jelezte szándékát a vakcinakutatásban történő részvételre is.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink