Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Már több mint hatezren vannak kórházban koronavírussal

Létrehozva:

24 óra alatt 5162 új esetet találtak és 55 ember halt meg. 

Hétfő reggelre 5162 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírust, így 114 778 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 55, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2493 főre emelkedett, 26 161-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 86 134, jelenleg 6061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 415-en vannak lélegeztetőgépen.

Mint a kormányzati tájékoztató portál közölte, a kormány az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekben. Írják, hogy Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, ellátás, lélegeztetőgép. Azért, hogy a növekvő koronavírusos eseteket a kórházak el tudják látni, a kormány  a halasztható műtétek felfüggesztéséről is döntött, de több lett a vírusos betegek számára fenntartott kórházi ágy.

Szombaton egyébként a mainál is több, 5318 új esetet találtak, de a hazai járványban még sosem haltak meg annyian egy nap alatt, összesen 107-en. Vasárnap 4673 új eset volt és 81 ember hunyt el.

Továbbra is tilos utcára menni éjfél és reggel 5 óra között. Kivéve, ha valaki a munkahelyére megy, vagy onnan jön, illetve egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal hagyja el lakóhelyét. Kötelező a maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a szociális és az egészségügyi intézményekben, vendéglátóhelyeken.

Az operatív törzs jelenleg 86 óvodában és 11 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 134 osztályban és 17 iskolában digitális oktatást.

 

Legnépszerűbb cikkeink