Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Már a karácsonyban sem reménykednek a vendéglátósok

Létrehozva:

Képünk illusztráció. Forrás: Kristijan Dimoski - Shutterstock

Az otthon maradó külföldiek, és a következő hetekre, hónapokra vonatkozó előfoglalások elmaradása miatt ismét több hotel vezeti be az üzemszünetet.

A koronavírus-járvány második hulláma miatt a karácsonyi és a szilveszteri időszak sem tervezhető, csak remélni lehet, hogy az utolsó pillanatban még beindulhatnak az ünnepi időszakra szóló foglalások – jelentette ki a Világgazdaságnak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Elmondta, a fővárosban ismét bezár több olyan étterem, amely külföldi vendégek nélkül nem tud megélni, és nem akarja vagy nem tudja tovább finanszírozni az üresen is költséges nyitva tartást.

Eddig legalább a szobaárak mélyrepülését sikerült elkerülni, az árakat nincs értelme csökkenteni – vélte a szállodaszövetségi elnök. Szerinte ugyanakkor veszélyes tendenciát sejtet, hogy megjelentek azok az észszerűtlenül alacsony árajánlatok, amelyekkel az év végi vendéghiány ellen próbálnak tenni a vidéki és a budapesti hotelek. Csak a remény maradt, hogy ha nem romlik a helyzet, még beindulhatnak a foglalások az ünnepi időszakra – szögezte le Flesch Tamás.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink