Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Komoly tumultusra lehet számítani a boltokban

Létrehozva:

Képünk illusztráció

A vásárlásra fordítható időkeret akár 20 százalékkal is csökkenhet, a non-stop boltok esetében pedig akár 50 százalékos is lehet a visszaesés.

Az új korlátozások szerda 0 órától lépnek érvénybe Magyarországon, így este 8 és hajnal 5 óra között kizárólag munkába járás miatt és csak rendkívüli esetekben hagyhatjuk el otthonainkat. Orbán Viktor emellett azt is bejelentette, hogy minden üzletnek (kiskereskedelem és szolgáltatóipar is) 19 órakor be kell zárnia.

Az intézkedés miatt jelentősen módosul a hazai boltok nyitva tartási ideje, így a vásárlásra fordítható időkeret is – írja a Napi.hu. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára elmondta: “A mérvadó mindig az, ami a Magyar Közlönyben megjelenik jogszabály formájában. Ugyanakkor a bejelentés egyértelmű, a boltoknak 19 órakor be kell zárniuk. Sem a forgalomra vonatkozóan, sem a boltokban esetlegesen megnövekvő vásárlói létszám alakulására vonatkozóan nem kívánunk előrejelzéseket tenni. Mindehhez meg kell várnunk az első értelmezhető tapasztalatokat.”

A Pénzcentrum iparági forrásokból úgy értesült, lehet, hogy tumultus alakul ki a boltokban, főként a most induló karácsonyi rohamban. A legtöbb hazai élelmiszerlánc üzletei este 8 és 9 óráig vannak nyitva, de akadnak szép számmal olyanok is, melyek csak este 22 órakor vagy később zárnak.

Mindezek esetében, az új nyitvatartási idő azt jelenti, hogy a vásárlásra fordítható időkeret akár 20 százalékkal is csökkenhet, a 24 órában nyitva tartó non-stop boltok esetében pedig akár 50 százalékos is lehet a visszaesés. Tehát azok a vásárlók, akik eddig este 7 és hajnali 5 óra között vásároltak, most majd az engedélyezett idősávot terhelik majd, ezzel pedig akár komolyabb tumultusok is kialakulhatnak, különösen a kasszáknál.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink