Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A 16 milliót közelíti az aktív fertőzöttek száma

Létrehozva:

Összesen közel 50 millióan fertőződtek meg, ebből 32,8 millióan már túl vannak a betegségen.

A Covid-19 az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 5,8 millió aktív fertőzött van jelenleg. A betegségbe már több mint 237 ezren haltak bele. Texasban elsőként regisztráltak egymillió fertőzöttet, a lélektani határt szombaton lépték át. Az Egyesült Államokban ezen a héten jellemzően meghaladta a százezret a napi új fertőzöttek száma.

Indiában visszaszorulóban van a járvány: a több mint 8,5 millió fertőzöttből 7,9 millióan már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 513 ezer.

Franciaországban viszont egyre súlyosbodik a helyzet: már összesen 1 709 773 fertőzöttről tudni, a halálos áldozatok száma pedig éppen vasárnapra lépte át a 40 ezret. Szombaton rekordot döntött az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma is, közel 87 ezer új esetet regisztráltak. A francia hatóságok szerint ez a szám magasabb is lehet, mert az adatokat még a számítógépes rendszer sem bírta feldolgozni.

Olaszországban is gyorsan terjed a fertőzés: az aktív fertőzöttek száma 533 ezerre emelkedett, a halálos áldozatoké pedig átlépte a 41 ezret.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink