Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

256 esetben kellett intézkedni a kijárási korlátozás miatt pénteken és szombaton

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Police.hu

A rendőrök 28 esetben figyelmeztettek, 168 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 60 esetben pedig feljelentést tettek – nyilatkozta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap.

Szintén az elmúlt két napon 262 esetben intézkedtek a helytelen maszkhasználat miatt, a rendőrök 53 esetben figyelmeztettek, 143 helyszíni bírságot szabtak ki és 66 feljelentést tettek. Továbbá tíz boltnál találtak olyan szabálytalanságokat, amelyek miatt be kellett zárni az üzleteket. Ezeknek a boltoknak összesen 102 napig kell zárva tartaniuk – tette hozzá a szóvivő.

Gál Kristóf elmondta azt is: szombat éjfélig hat budapesti vendéglátóhelynél találtak súlyos szabálytalanságokat, amelyek miatt 14-14 napig zárva kell tartaniuk ezeknek a helyeknek.

Elsősorban az üzletek, vendéglátóhelyek üzemeltetőinek, tulajdonosainak a felelőssége, hogy betartassák a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat a vendégekkel, valamint az alkalmazottakkal.

Az ellenőrzések célja továbbra is, hogy a rendőrség “szövetségese” legyen azoknak, akik felelősen betartják a szabályokat, és kiszűrjék azokat, akik mások egészségét veszélyeztetik.

 

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink