Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Volán is sűríti a járatokat

Létrehozva:

A koronavírus-járvány miatt hétfőtől sűrűbben járnak a helyi járatok azokban a megyei jogú városokban, ahol a Volánbusz biztosítja a menetrend szerinti közlekedést – közölte a Volanbusz Zrt. szombaton az MTI-vel.

A mintegy 2800 kilométerrel nagyobb teljesítmény tehermentesíti a munkanapok legzsúfoltabb időszakait áll a közleményben.

Mint írták, az intézkedés 16 településen több mint egymillió lakost érint.     

A szerdától hatályos, járatsűrítési tervet szorgalmazó kormányrendeletre válaszul a társaság megnövelt kapacitással, sűrűbben közlekedő járatokkal áll az utasok rendelkezésére Békéscsabán, Dunaújvárosban, Egerben, Érden, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen.     

Ismertették: munkanapokon a megszokottnál 330 járattal állítanak többet forgalomba, illetve számos további járaton „szóló járművek” helyett nagy kapacitású csuklós autóbuszok közlekednek. Egyes nagy foglalkoztatókhoz is pluszjáratokat állítanak forgalomba fűzték hozzá.     

A változásokról a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Voláninform és a társaság Facebook-oldalán tájékozódhatnak az utasok.     

A Volánbusz kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék, hogy a maszk használata nemcsak az autóbuszokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utasok a felszállás előtt vagy után tartózkodnak.

Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8 ezer forint pótdíj fizetésére kötelezhetők emlékeztettek.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink