Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pintér Sándor barátjának adta ki magát, így csalt ki 15 milliót egy panzióstól B. Gábor

Létrehozva:

A szentendrei nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a 43 éves férfinek az ügyében, aki dr. Pintér Sándorral való kapcsolatára hivatkozva ejtett tévedésbe egy budakalászi panziótulajdonost.

A szentendrei B. György egy budakalászi panzióban lakott 2017. év végétől, azonban a szállásért fizetni nem akart.

Idővel a tulajdonos bizalmába férkőzött, majd – egy nemlétező, családja által működtetett adósságbehajtó cégre hivatkozva – felajánlotta, hogy segít neki nagy összegű kintlévőségét visszaszerezni.

Azzal hitegette a panzióst, hogy a korábbi adósaitól már meg is érkezett a számlájára a behajtott pénz. Később még arra is rávette a sértettet, hogy ezt az összeget, sőt ezen felül többet is fektessen be egy cégbe, és tízszázalékos tulajdonrészesedéssel kecsegtette.

Ezután rendszeresen csalt ki kisebb-nagyobb összegeket a szállodatulajdonostól, amit megélhetésre, szerencsejátékokra és örömlányokra költött. Később, – annak érdekében, hogy valótlan ígéreteit hihetővé tegye – a belügyminiszterre hivatkozott. Azt állította, hogy dr. Pintér Sándor a család barátja, és ennek igazolása érdekében négy, különböző SIM-kártyáról küldött rendszeresen üzeneteket a miniszter nevében.

B. György három évig folyamatosan csalt ki különböző összegeket, ezzel összesen mintegy tizenötmillió forintnyi kárt okozott, a pénzt az utolsó fillérig felélte – tudatta a Police.hu

 

 

Legnépszerűbb cikkeink