Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Legfeljebb fele annyira lesz meleg szombaton, mint nyáron szokott

Létrehozva:

Cserébe nem fog esni az eső, miután felszállt a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Európában a nagyobb mennyiségű csapadékot adó, illetve vastagabb felhőzettel együtt járó időjárási frontok Európa peremvidékére szorultak. Ennek oka, hogy a szárazföld középső része felett anticiklon épült ki, amelynek hatására kontinensünk nagy részén kevés felhő borítja az eget, azonban éjszaka több helyen képződik köd, illetve alacsonyszintű felhőzet. Ezek napközben feloszlanak, főként a szűk folyóvölgyekben azonban tartósabban megmaradnak. Számottevő csapadék nem, csak jelentéktelen mennyiséget produkáló szitálás fordul elő. Szombat estig a Kárpát-medencében is ilyen lesz az időjárás jellege.

Hazánkban a keleti tájak fölé átmenetileg vastagabb felhőréteg húzódik, emellett éjszaka egyre nagyobb területen lesz párás a levegő, és képződik köd, illetve alacsonyszintű felhőzet. Szombaton ezek kiterjedése fokozatosan csökken, de elsősorban az Alföldön és Északkelet-Magyarországon tartósan borult, párás maradhat az idő. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás fordulhat elő. Szombaton a Fertő térségében megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 10 és 15 fok között valószínű, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink