Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Átlépte a százat az egy nap alatt elhunytak száma

Létrehozva:

Új csúcs a napi új fertőzöttek és a napi elhunytak számában is. 74 ezer aktív eset van, 5500 ember van kórházban.

4709 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 99 625 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja az Operatív Törzs. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2250 főre emelkedett, 23 213-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 74 162 fő. 5489 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 391-en vannak lélegeztetőgépen.

A rendkívüli járványhelyzet miatt a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az Operatív törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját.

A kormány egyelőre megszigorított maszkhordási renddel és ellenőrzéssel, rendkívüli jogrenddel, sűrített tömegközlekedési járatszám előírásával, éjszakai kijárási tilalommal, ingyenes parkolással igyekszik ellaposítani a járványgörbét, de Orbán Viktor péntek reggel bejelentette a halasztható műtétek csúsztatását is. A szakértők viszont egyre többször arra figyelmeztetnek, mármost túlcsordult a betegszám a kapacitásokon, és a helyzet egyre rosszabb lesz. Orbán Viktor decemberre közel 4500 intenzív ellátásra szoruló beteget vár.

Az Operatív Törzs jelenleg 98 óvodában és 7 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 78 osztályban és 23 iskolában digitális munkarendet.

Legnépszerűbb cikkeink