Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Új buszsávok lesznek Budapest és Budakeszi között

Létrehozva:

Dugó a Budakeszi úton / Fotó: Vitézy Dávid Facebook

A kormány szerda este hozta meg a döntést a sávok létrehozásáról. Vitézy Dávid a mindennapos dugók okozta kellemetlenségek enyhítését várja a projekttől.

Az elővárosi buszok közlekedését segítő állami beruházásról döntött a kormány szerdán. A beruházást Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, Győri Ottilia budakeszi polgármester, Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint Fürjes Balázs államtitkár közösen kezdeményezték.

A Budapest Fejlesztési Központ 586 millió forintot kapott a csúcsidőben óránként körülbelül kétezer utast szállító buszok közlekedésének megkönnyítésére. Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója Facebookon üdvözölte a projektet. 

“A csúcsidőben mindennapos dugók Budakeszin nemcsak a városban élők, hanem a Zsámbéki-medence településein, Pátyon, Perbálon, Zsámbékon, Telkiben, Budajenőn lakók életét is megkeserítik és Budapestre is kihatnak”- írta. “A célunk az, hogy a felgyorsított buszokra a most még gépkocsival járók minél nagyobb része váltson át – Budapest közlekedési problémáira ugyanis csak akkor fogunk megoldásokat találni, ha az elővárosokból és az agglomerációból többen választják a közösségi közlekedést és ezen szolgáltatásoknak javul a versenyképessége.”

A beruházás keretében P+R és B+R parkolók is létesülnek majd a környéken.

Legnépszerűbb cikkeink