Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kínai vakcinát vizsgálhatnak be Magyarországon

Létrehozva:

Az államtitkár szerint egyúttal kicselezzük Brüsszelt és a gyógyszerlobbit.

Egy kínai gyártótól kaphat vakcinamintát Magyarország bevizsgálásra. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebookon megosztott videóban úgy fogalmazott, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter irányítása mellett közel járnak ahhoz, hogy az ország hozzájusson a vakcinamintához.

„Ez óriási lépés lenne, hiszen egy potenciális koronavírus-vakcinát vizsgálhatnának magyar szakemberek” – hangsúlyozta, hozzátéve, ezzel Európában az elsők között lenne az ország, „vagy talán mi lennénk az elsők”.

Menczer Tamás szerint ugyanakkor tovább folynak a tárgyalások mind a három kínai, valamint az orosz és az izraeli vakcinagyártókkal is.

„És még valami biztos: hogyha keleten előbb találják meg az ellenszert, akkor sem a brüsszeli lobbi, sem a gyógyszermultik lobbija nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy a vakcinát Magyarországra hozzuk. A magyar emberek egészsége az első” – mondta az államtitkár.

Legnépszerűbb cikkeink