Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Ha Biden nyer, az USA visszalép a párizsi klímaegyezménybe

Létrehozva:

Fotó: Gage Skidmore

Joe Biden, demokrata jelölt, aki várhatóan az Egyesült Államok várható következő elnöke lesz, máris elkötelezte magát a párizsi klímaegyezményhez történő visszatérés mellett.

„Ma a Trump-kormány hivatalosan is kilépett a párizsi klímaegyezményből. Pontosan 77 nap múlva egy Biden-kormány ismét csatlakozni fog hozzá” – írta a Twitteren Biden.

Trump elnök még 2017-ben jelentette be kilépési szándékát, kormánya pedig tavaly meg is kezdte ennek folyamatát. A körülbelül egy éves folyamat november 4-én, szerdán ért véget, amit Washington és az ENSZ klímatitkársága is megerősített.

Biden viszont már a kampánya során jelezte, hogy az ő vezetése alatt az USA visszatérne az egyezményhez, amibe 2015-ben lépett be eredetileg.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) szerdai összeállításában emlékeztetett rá, hogy Biden korábban több olyan tervet felvázolt, 1700 milliárd dollárból tenné klímasemlegessé az ország gazdaságát 2050-ig. A demokrata jelölt támogatná a megújuló energiaforrások használatát, és erősítené a környezetvédelmi intézkedéseket.

 


(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink