Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Arizonában Trump hívei követelik a szavazatszámlálás folytatását, Michiganben pedig ennek az ellenkezőjét akarják

Létrehozva:

Mindkét állam kiemelten fontos csatatérnek számított, úgy néz ki, mindkettőben Joe Biden nyert. Trump hívei szerint különböző okokból, de igazságtalanul.

Trump hívei Arizonában azt követelik, hogy „számoljátok meg a szavazatokat!” írja a Washington Post-ra hivatkozva a 444. Ez éles kontrasztban van azzal, hogy Detroitban nemrég azt követelte az elnök B-közepe, hogy állítsák le a számlálást, mivel a többinél később érkező levélszavazatok és nagyvárosi voksolók egyértelműen Joe Biden győzelmét segítették elő.

Arizonában jelenleg 86.6 százalékon áll a feldolgozottság, míg Michiganben 99-en. Így kevéssé érthető, hogy az előbbi államban miért a számlálás folytatásáért küzdenek, hiszen ezentúl már csak Biden előnyének növekedésére lehet számítani.

A még eldöntetlen államok közül gyakorlatilag már csak Nevada és Pennsylvania sorsa kérdése. Előbbiben Biden győzelme várható, bár 75 százalékos feldolgozottság mellett alig nyolc ezer szavazattal vezet jelenleg, így ezt a meccset nem lehet eldöntöttnek hívni. Pennsylvaniában még Trump vezet, de az utóbbi órában folyamatosan zárkózott fel a demokrata jelölt. Ha Biden e kettő közül bármelyik államban nyer, szinte garantált a megválasztása, azt már csak újraszámlálással és bírósághoz fordulással lehet majd megkérdőjelezni. 

 

Legnépszerűbb cikkeink