Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

60 nap elzárásra ítélték a kamupárt képviselőjelöltjét, aki ellopta az egymilliós kampánypénzt 

Létrehozva:

Nem jogerősen 60 nap elzárásra ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a nőt, aki jogosulatlanul használta fel a képviselőjelölteknek járó „kampánypénzt”. 

A vádlott a 2018. évi országgyűlési képviselőválasztáson egyéni választókerületi képviselőjelöltként vett részt a választáson a Tenni Akarók Magyarországi Pártja színeiben.  A jelölt a törvény értelmében a központi költségvetésből támogatásra jogosult – ennek összege 2018-ban 1.025.014 Ft volt –, amelyet kizárólag a kampánytevékenységgel összefüggő kiadások finanszírozására fordíthat. A kincstár a pénzt kincstári kártyán bocsátotta a nő rendelkezésére 2018. március 19-én. A vádlott az ezt követő napokban a kincstári kártyával vásárolt két üzletben, majd 1 millió Ft-ot átutalt egy rokonának. Mivel a nő a költségvetésből származó pénzösszeget nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően használta fel, továbbá egy magánszemély számlájára is utalt át belőle, így 1.024.730 Ft anyagi kárt okozott a költségvetésnek. 

A nő ügyében a Zalaegerszegi Járásbíróság 2020. november 5-én tartott előkészítő ülést, amelyen a vádlott teljes körű beismerést tett, így a bíróság az ügyészi vádirattal egyezően 60 nap elzárásra ítélte – írja a birosag.hu.

 

Legnépszerűbb cikkeink