Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Titokban készült intim fotókkal zsarolt egy prostituált egy idős asztalosmestert

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

Vádat emeltek egy 24 éves nővel és 20 éves élettársával szemben, akik csaknem egy éven át zsaroltak egy nyugdíjas asztalosmestert – adta hírül a Gyöngyösi Járási Ügyészség.

A nő 2017 óta prostituáltként tevékenykedett a város határában, nem messze a sértett műhelyétől. Ennek révén ismerkedett meg az idős iparossal, akivel azután pénzért többször is szexuális kapcsolatot létesített a műhelyben.

2018 februárjában a vádlottak itt keresték fel a férfit azzal, hogy az együttlétekről titokban felvételek készültek, melyeket át fognak adni a feleségének, ha nem fizet nekik 70.000 Ft-ot. A megzsarolt asztalos kifizette a pénzt, melyért kapott egy memóriakártyát, amit a tartalmának ellenőrzése nélkül azonnal megsemmisített. Ezzel azonban a zsarolás-sorozat nem ért véget, mivel a pár rövidesen újabb mesével állt elő. Azt hazudták, hogy a lány – aki kiskorúnak mondta magát – teherbe esett a 70 éves férfitól, ezért terhességmegszakításra lesz szükség, aminek költségeire összesen 200.000 Ft-ot kell fizetnie a férfinak. A sértett ezúttal is fizetett, de így sem volt nyugta, mivel a vádlottak folyamatosan – már a műhelyének felgyújtásával és a „likvidálásával” is – fenyegették, és így újabb és újabb összegeket csikartak ki tőle. Az élettársak ily módon összesen 580.000 Ft-ra tettek szert jogtalanul az egy év alatt.

Az idős embert a másodrendű vádlott még meg is lopta, amikor egy alkalommal eltulajdonította az elektromos csavarhúzóját, melyet azután „megtalálói díj” fejében visszaadott neki, de csak azért, hogy egy hónappal később ismét ellopja tőle a szerszámot, amit az asztalos, mint munkaeszközt, másodszor is kénytelen volt visszavásárolni.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a fiatal férfit és nőt mint társtetteseket folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, emellett a fiatalember ellen üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt is vádat emelt.

A büntetett előéletű nővel, és aktuálisan javítóintézetben nevelt párjával szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, mellékbüntetésül a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukra, valamint vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában. A főbüntetés mértékét a vádhatóság a jelenleg tagadásban lévő vádlottak későbbi esetleges beismerése esetére négy, illetve négy és fél évi börtönben jelölte meg.

Legnépszerűbb cikkeink