Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Péntektől fagyok lesznek

Létrehozva:

Képünk illusztráció

Hajnalban -2 és -4 fok között lesz a hőmérséklet.

Csütörtökön elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, péntektől pedig a hajnalok is csípősebbre fordulnak, írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Reggel még több helyen lesz eső, zápor, majd a déli óráktól már inkább csak délen lehet további csapadék. Az északnyugati, északi szél kezdetben a Dunántúlon, majd északkeleten is megélénkül, helyenként meg is erősödik, ma a Balaton térségében és északkeleten viharos közeli széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 13 fok között valószínű.

Pénteken északkeleten változóan, másutt gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Éjjel, reggel többfelé számítani lehet párásságra, ködre, amely napközben megszűnik. Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Estétől ismét megindul a ködképződés, csapadék azonban nem valószínű. Az északi, északnyugati szél néhol időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -3, -4 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szombaton -3 és +5 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában 8 és 14 fok között, a tartósabban ködös részeken 5 fok közelében alakul. Vasárnapra viszont már 0 és +6 fok között várható a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet, a legmagasabb nappali pedig 4 és 11 fok között az előrejelzés szerint.

Legnépszerűbb cikkeink