Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Megismétlik a tömeges tesztelést a Dunaszerdahelyi járásban

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Tömeges tesztelést végeztek az elmúlt hétvégén Szlovákiában, hogy reális képet kapjanak a lakosság átfertőzöttségéről. A koronavírus teszteket most meg kell ismételni a többségében magyarok lakta Dunaszerdahelyi járásban – írta meg a pozsonyi Új Szó.

A Dunaszerdahelyi járásban meg kell ismételni a hétvégén végzett a tesztelést, mert a pozitív esetek száma meghaladta a központi válságstáb által meghatározott 0,7 százalékot. Felmerült, hogy a nem helyi tesztalanyok miatt lett 0,96 százalék a pozitív esetek aránya.

A szlovákiai védelmi minisztérium tájékoztatása szerint 87 329 mintát vettek le az egészségügyi dolgozók a dunaszerdahelyi járásbeli falvakban és városokban kialakított tesztelőpontokon a hétvégén. Ebből 840 volt a pozitív esetek száma, így a járási átlag 0,26 százalékkal meghaladta a központi válságstáb által megszabott határértéket. A járási hivatal vezetője emiatt kételkedik az eredményben, és arra gyanakszik, hogy a más járásokból érkező lakosok ronthatták le a Dunaszerdahely környéki számokat.

Helyi forrásokra hivatkozva a lap azt írja, hogy a járás déli részére Magyarországról is érkeztek teszteltetni, míg északabbra a szlovák fővárosból érkező polgárok tesztjei torzíthatták az eredményt.

Legnépszerűbb cikkeink