Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megengedték a gyereknek, hogy vezessen egy kicsit, két kocsit meg is tört a debreceni garázsban

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

Január 30-án az esti órákban egy férfi és a kiskorú barátnője az egyik debreceni üzletházban lévő edzőterembe mentek autóval. A mélygarázsban parkoltak le.

Az edzést után a kiskorú megkérte barátját, ugyan engedjé meg neki, hogy ő álljon ki az autóval a parkolóhelyről. Az engedett a kérésnek, a kiskorú beült a személygépkocsi vezető ülésébe, mellé pedig beült a vádlott. 

A fiatal barátnő kis sebességgel elindult, jobbra akart kikanyarodni, azonban a férfi észrevette, hogy nem jó a kanyarodás íve, ezért rászólt, hogy álljon meg. A lány ekkor megijedt és tapasztalatlansága folytán a fékpedál helyett a gázpedálra lépett, és a gépkocsi elejével nekiütközött a közelben parkoló egyik gépjármű hátsó részének. Ezután helyet cseréltek, a férfi vezette a személygépkocsit és elhagyták a helyszínt.

A vádlott úgy engedte át az autó vezetését, hogy tudta, a barátnője sem vezetői engedéllyel, sem pedig vezetői jártassággal nem rendelkezik, járművezetés tiltott átengedésének miatt emelt vádat ellene  a Debreceni Járási Ügyészség

Legnépszerűbb cikkeink