Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Karanténba vonul több kambodzsai vezető, aki találkozott Szijjártó Péterrel

Létrehozva:

Bangkokban lett pozitív Szijjártó Péter koronavírustesztje, ezért azok a kambodzsai vezetők, akik korábban találkoztak vele, inkább karanténba vonultak, mivel Szijjártó Péter Kambodzsából érkezett a thaiföldi fővárosba.

Szijjártó Péter egynapos kambodzsai látogatása során tárgyalt Prak Szokhonn külügyminiszterrel, Aun Pornmoniroth gazdasági és pénzügyminiszterrel – mindketten miniszterelnök-helyettesek –, Pan Szoroszak kereskedelmi miniszterrel, Veng Szakhon mezőgazdasági miniszterrel és Szousz Jara parlamenti képviselővel, a „Száz modellfalu” program védnökével.

Hun Szen miniszterelnök jelenlétében írták alá a két ország közötti vízügyi, mezőgazdasági és légi közlekedési megállapodásokat.

A kambodzsai kormány úgy döntött, lehetővé teszi, hogy mindenki, aki közvetlenül érintkezett a küldöttséggel a látogatás alatt, koronavírustesztet végezzen és az egészségügy-minisztérium irányelveinek megfelelően karanténba vonuljon – áll a külügyminisztérium közleményében.

Hun Szen Facebook-oldalán jelentette be szerdán, hogy negatív lett a koronavírustesztje. Hun Szen közölte: a negatív teszt ellenére kéthetes önkéntes karanténba vonul.

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke szerdán tájékoztatta az MTI-t, hogy az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter koronavírustesztje pozitív lett. Szijjártó Péterre több kétoldalú tárgyalás is várt volna Thaiföldön. Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések. Hozzátette: Szijjártó Pétert közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott. A miniszter hazatérése után karanténba vonul, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink