Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Ismeretlenek rongálják a Pilisi Parkerdő Zrt. vadászleseit 

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Police.hu

Feljelentést tett a rendőrségen a Pilisi Parkerdő Zrt., mert augusztus óta folyamatosan rongálják ismeretlenek budakeszi és budapesti erdészetének vadászleseit – közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint az elmúlt hónapokban az erdészek tizenkilenc alkalommal fedeztek fel szándékos rombolást Budapest II. és XII. kerületében, illetve Solymár és Remeteszőlős határában.

Az elkövetők különböző módon tették tönkre a magasleseket: volt, hogy egyszerűen felborították a fából készült építményeket, máshol kettévágták a létrák fokait vagy a les padlózatát, illetve a tartószerkezetet meggyengítve szinte észrevehetetlenül belefűrészeltek a fadeszkákba, tartógerendákba. Más esetben teljesen átfűrészelték a lest tartó oszlopot, majd a vágás helyét sárral betapasztották, hogy az láthatatlanná váljon, így az építmény életveszélyessé vált.

A társaság kiemelte, hogy a vadászlesek a biztonságos vadmegfigyelés és vadállomány-szabályozás eszközei, ezért azokat csak engedéllyel rendelkezők használhatják.

A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri azokat a természetjárókat, túrázókat, akik előszeretettel másznak fel a vadászlesekre, hogy onnan körbenézzenek, fotókat készítsenek, esetleg megpihenjenek, hogy – mivel a fenti szabályt esetleg nem ismerik – legyenek nagyon óvatosak. Saját felelősségükre, csak akkor kapaszkodjanak fel egy-egy építményre, ha előzőleg meggyőződtek arról, hogy az teljesen ép, biztonságos.

A társaság veszélyeztetés és rongálás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon – közölték.

Azt kérték, hogy akinek a rongálásról bármilyen információja van, az tegyen bejelentést a parkerdő weboldalán található elérhetőségeken.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink