Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Visszaterelték a tengerbe a partra vetett delfineket

Létrehozva:

Csaknem 100 rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfint terelt vissza a tengerbe a Srí Lanka-i haditengerészet és néhány önkéntes, miután a tengeri emlősök partra vetődtek az ország nyugati részén – közölték kedden az illetékes helyi hatóságok.

A Srí Lanka-i vadvédelmi hivatal vezetője, Chandana Sooriyabandara szerint az ügyben vizsgálat indult, amelynek részeként felboncolnak három kisodródott tetemet.

A tömeges partravetődés egyik lehetséges oka az lehet, hogy az állatokat elkapta egy erős áramlat – vélte az illetékes.

A rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfineket először hétfő este látták a fővárostól 28 kilométerre délre lévő Panadura partjainál, majd éjszaka több környező területen is észlelték őket.

„Az önkéntesek és a haditengerészet emberei kötelekkel vonszolták vissza a delfinek többségét a vízbe, ám néhány állat visszajött a partra” – mondta egy helyi lakos.

A haditengerészet szóvivője szerint az utolsó néhány delfint is sikerült visszaterelni a mélyvízbe, ám az állatok később még visszatérhetnek, ezért a parti őrséggel együtt szemmel tartják a partvonalat.

A térségben általában nagy számban előforduló halászhajók időben észlelték volna a part felé tartó delfineket, ám a koronavírus-járvány miatt a fővárosban és a környező területeken elrendelt kijárási tilalom miatt kevesebb hajó közlekedik.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink