Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Már négy halálos áldozata van a bécsi terrortámadásnak

Létrehozva:

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség a bécsi terrormerénylet után kedden kora reggel.

Sajtótájékoztatót tartott a bécsi rendőrség, a Guardian szerint a következők hangzottak el: 

  • Négyre emelkedett a halottak száma, ebből három civil áldozat (két férfi, egy nő), egy elkövető.
  • Egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy antiszemita támadás történt-e, de radikalizált, szélsőséges személy követte el a merényletet.
  • A rendőrség több elkövetőt sejt, a lelőtt elkövető munícióval teli táskát és robbanószerrel teli övet viselt, amely utólag hamisnak bizonyult.
  • A rendőrség több mint 20 ezer videofelvételt néz át.
  • .A belügyminiszter Karl Nehammer azt mondta, „Ausztria demokrácia, a szólásszabadság és az együttélés toleranciája alakította. A tegnapi támadás ezeket az értékeket támadta, és megpróbál megosztani minket. Ezt nem hagyhatjuk annyiban, ennek következménye lesz.”
  • A rendőrség arról tweetelt, 15 súlyosan sérült áldozat van, köztük egy bécsi rendőrtiszt, és antiszemita jellegű támadást sejtenek. A támadónak gépfegyvere volt és egyéb kézifegyverei. Az elkövető lakását átkutatták.

Azt MTI azt írja az osztrák belügyminisztérium közlése nyomán, hogy az osztrák rendőrség több házkutatást tartott és többeket letartóztatott kedd reggel Bécs belvárosában „az (egyik) elkövető környezetében”. A terrormerénylet során megsebesült rendőr állapota súlyos, de stabil – közölte Christoph Mierau, a Bécsi Egészségügyi Szövetség szóvivője. A sérült rendőrt egy bécsi kórház intenzív osztályán ápolják. A bécsi kórházakban 17 sebesültet ápolnak, közülük legkevesebb hat ember állapota súlyos. A merényletben eddigi jelentések szerint három járókelő és egy merénylő veszítette életét.

Legnépszerűbb cikkeink