Connect with us

Kiemelt hírek

 “Hosszú évek óta a legnehezebb nap Ausztria számára”

Létrehozva:

Kettőre növekedett a civil áldozatok száma.

Legalább egy feltételezett elkövető továbbra is szökésben van a hétfő esti bécsi terrortámadást követően – jelentette be késő éjszakai sajtótájékoztatóján az osztrák belügyminiszter. A civil halálos áldozatok száma közben kettőre nőtt, írja az MTI.

    Karl Nehammer arról számolt be, hogy két halottról tudni, akik közül az egyik egy támadó, a másik egy járókelő, illetve többen súlyosan megsebesültek.

    Nem sokkal ezt követően azonban Michael Ludwig, a főváros polgármestere közölte, hogy időközben életét vesztette egy második civil áldozat is.

    Nehammer arra kérte Bécs lakosait, hogy lehetőleg maradjanak otthon és mindenképp kerüljék a belvárost. Hozzátette, hogy több városrészt lezártak, és kedden az iskola sem lesz kötelező. Megerősítik az ország határainak ellenőrzését is.

    “Ez volt hosszú évek óta a legnehezebb nap Ausztria számára” – fogalmazott.

    Az ORF osztrák közszolgálati adó friss tudósítása szerint többen is hazaindultak azok közül, akik a lövöldözés miatt valamelyik belvárosi bárban vagy étteremben ragadtak. Egy környékbeli hotel pedig felajánlotta, hogy az érintettek ingyen megszállhatnak ott hétfő éjszaka.

    A belügyminiszter reggel 6 órakor újabb sajtóértekezletet fog tartani, amelyen beszámol a legfrissebb fejleményekről.

    A híradásokban kiemelték, hogy most éjféltől egy hónapra bezárnak a vendéglátóhelyek Ausztriában, és sokan még ki akarták használni a lehetőséget egy utolsó italra vagy vacsorára.

    A támadás hétfőn este nyolc órakor vette kezdetét a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén, az imaházban ekkor nem voltak emberek, így egyelőre nem tudni, hogy ez volt-e a célpont. Az erősen felfegyverkezett merénylők több helyszínen sokakat meglőttek. A pontos indítékuk még nem ismert, a hatóságok azonban terrortámadásként kezelik a történteket.

Legnépszerűbb cikkeink