Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Bécsben élő magyar a Pesti Hírlapnak: „Pánik volt, az emberek rohantak az utcákon”

Létrehozva:

Egy Bécsben élő magyar a lakásából szinte végignézte, ahogy a rendőrök nagy erőkkel kivonulnak az egyik helyszínre, majd lövöldözni kezdenek.

Nyolc óra után pár perccel iszonyatos szirénázásra lettünk figyelmesek, minden irányból jöttek a rendőrautók. Utána hallottuk a lövéseket is. Pánik volt, rohantak az emberek az utcákon

– mondta lapunknak egy Bécsben élő magyar, aki a terrortámadás egyik helyszínének közelében él.

– A reggeli információk szerint maximum négy tettessel számolnak, közülük egyet a terrortámadás megkezdése után nem sokkal megöltek. A további támadókat még nem találták meg. A videókon azt lehetett látni, hogy a terroristáknál hosszú csövű, nagy erejű fegyver volt. Az egyik videón az is látszik, ahogy az egyik terrorista lelőtt egy embert, majd visszafordult, és egy pisztollyal még egyet belelőtt. Ő lehetett az egyik áldozat – mondja a magyar.

Sikerült beszélnünk telefonon egy, a támadásokhoz közel (Tabor Strasse Mendelsohn) működő kóser bolt tulajdonosával, aki azt mondta: a rendőrség azt kérte mindenkitől, hacsak nem létszükséglet, ne mozduljon ki otthonról. A boltvezető este 8-kor ért haza a belvárostól távolabb lévő otthonába, a hírekből hallotta, mi történt. Később értesítették, hogy reggel nem nyithat ki, a merénylet környékét ugyanis teljesen lezárták. Úgy tudja, a rendőrség még üldözi az elkövetőket, de szerinte a hatóságok sem tudják pontosan, hány elkövetőt is keresnek. A tulajdonos elmondta, nem tudja, hogy zsidók ellen irányult-e a támadás, de nem fél, és reméli, hogy hamar újraindulhat az élet a környéken.

A terrortámadásról további részletek a délután utcára kerülő Pesti Hírlapban találhatók.

Legnépszerűbb cikkeink