Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

 84 halott, új szomorú napi csúcs

Létrehozva:

Stabilan napi 4000 új fertőzött van egy ideje, 4767 embert ápolnak kórházban.

3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést hétfőn, ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja az Operatív Törzs oldala. Elhunyt 84, többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. 

Hétfőtől tovább szigorodtak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni, azt csak az étel és ital fogyasztása idejére lehet levenni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, és ha valaki nem tartja be a szabályokat, azt megbüntetik. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban bejelentette, szerdán új szigorításokat vezetnek be.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, és tartani a szociális, legalább 1,5 méteres távolságot. Emellett gyakran és alaposan mossunk kezet, használjunk kézfertőtlenítőt.

Az Operatív Törzs jelenleg 56 óvodában és 5 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 32 osztályban és 15 iskolában digitális munkarendet. 

Zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Több helyen hiányról számolnak be, és Orbán Viktor is azt mondta, a kormány rendelni fog még a vakcinából, bár a szakértők szerint erre kevés esély van, mert egyre-másra vezetik be az exporttilalmat az országok, az oltóanyag legyártása pedig már lezárult.

Legnépszerűbb cikkeink